kep kep

Ingyenes síoktatás

Minden 3 év feletti gyermeknek napi 2 x 2 óra ingyenes oktatást biztosítunk kezdő és haladó szinten, felnőttek opcionálisan napi 1 x 2 órában. Kivétel Gerlitzen, ahol egyes ajánlatoknál 4 napon keresztül napi 1 x 1,5 óra ingyenes kezdő oktatás biztosítunk.

Kedvező ajánlatok

Téli kikapcsolódás az egész család számára! Ingyenes oktatás, igény szerint kedvezményes sífelszerelés, családbarát helyszínek, színvonalas szállások, extra kedvezmények!

Slideshow elrejtése

Lachtal (Stájerország)

 

Pályaadatok:
Magasság: 1600 - 2222 m
Szintkülönbség: 622 m
Sípályák hossza: 35 km,  7 km   16 km   2 km + 10 km kijelölt erdei sípálya
Liftek száma: 8,  2  6
Távolság Budapesttől: 440 km

A Murtal völgyben található Lachtal sírégió a maga 1600-2200 m-es magasságával a Keleti-Alpok egyik leghóbiztosabb pályarendszere. Aggodalomra akkor sincs ok, ha természetes hóból épp nincs túl sok a hegyen, hisz 107 millió literes víztározójának, valamint korszerű hóágyúrendszerének köszönhetően biztosan nem lesz gond a sípályák minőségével. A lesiklópályák többsége piros szintű, de számos lejtőjén freeride-olásra is lehetőség van. Összesen 8 sílift közül választhatnak az ide látogatók, ebből a hatüléses felvonók egyike (Schönberg-Schaukel) buborékos, a másikat (Lachtal 6-er Bahn) pedig ülésfűtéssel szerelték fel.

Lachtalban a legkisebbekre is gondoltak, számos gyermekbarát szolgáltatást kínálnak az apróságoknak: varázsszőnyeg, kötéllift, mini-szlalompálya, színes figurák, hullámpálya, kincskeresés, gyerektaxi. Itt minden adott, hogy a gyermek levezesse napközben a felesleges energiáit. Mivel Magyarországról könnyen megközelíthető, a fanatikusoknak érdemes az érkezés-, valamint a haza utazás napjára is bérletet váltani. A sífelvonók központja, az 1600 m magasan található Schönberg-Lachtal hegyi falucska, ahol az általunk kínált szálláshelyek többsége is található. 

Kreischberg (Stájerország)

Pályaadatok:
Magasság: 868 - 2118 m
Szintkülönbség: 1250 m
Sípályák hossza: 40 km,   17 km  15 km  8 km
Liftek száma: 14,  3  4  7
Távolság Budapesttől: 460 km


Kreischberget akár a leg-ek hegyének is nevezhetnénk. Itt található ugyanis Stájerország leghosszabb (3,7 km) kabinos felvonója, mely két szakaszon 903 m szintkülönbséget tesz meg, és egy óra alatt 1 800 személyt képes szállítani,  illetve egy 10 személyes kabinos lift, mely 2,1 km hosszú, szállítási teljesítménye pedig akár 3.000 fő/óra, továbbá a tartomány legnagyobb területű (250 000 m2) víztározója, melyből a korszerű hóágyúkat táplálják. A működésükhöz szükséges vizet 80 km-nyi vízvezeték szállítja a 80 hóágyúhoz. A rendelkezésre álló erőforrásoknak köszönhető, hogy a sírégió 90%-a síelhető kevésbé hideg időben is. 
 
Kreischberg széles pályái kiválóan alkalmasak a carving technika gyakorlására. A pályarendszer alsó szakaszát, mely egy hosszú fekete pálya, csak haladóknak ajánljuk. Kevésbé gyakorlottak inkább válasszák a biztonságos kabinos liftet a völgybe való közlekedéshez. A kicsiknek számos attrakcióval (snow tubing, dinópark, trambulin) igyekeznek színesebbé tenni a síelést. Természetesen a snowboardosokra is gondoltak: snowpark ugratókkal, a kreischbergi sípályák alján található Európa legnagyobb természetes félcsöve, ami a snowboard világbajnokság helyszíne is egyben. Egyszóval, Kreischbergen mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb lejtőt, nem véletlenül oly népszerű a magyarok körében.

Schladming - Dachstein (Stájerország)

Pályaadatok:
Magasság: 745 - 2015 m
Szintkülönbség: 1270 m
Sípályák hossza: 122 km, 41 km  73 km 8 km + 3 km kijelölt erdei pálya

Hegyek/sípályák erdei pálya
Hauser Kaibling 19,5 km 13,5 km 4 km -
Planai 9 km 21,5 km 1,3 km 1,9 km
Hochwurzen 6,7 km 15,3 km - 1,1 km
Reiteralm 6 km 23 km 3 km -

Liftek száma: 52,  8   21  23
Távolság Budapesttől: 491 km

 

A Ski Amade részét képező Dachstein Tauern összesen 9 sírégióból áll, melynek gerincét a 4 hegyet (Hauser-Kaibling, Planai, Hochwurzen, Reiteralm) összekötő sí-hinta alkotja. A 4 hegy 122 km-nyi pályarendszerrel, 52 modern sílifttel, valamint 56 hüttével vár minden korosztályt. Hosszú, széles, tökéletesen karban tartott pályák, nagy hatékonyságú hóágyúk, modern síliftek, hatalmas alapterületű parkoló / többszintes parkolóház, valamint a freestyle-osok által kedvelt funpark fokozza az idelátogatók komfort érzetét.   

Hauser Kaibling - mely elnyerte az „Európa legjobb síterepe 2013” címet - fekszik a sí-hinta hegyei közül a legkeletebbre, így a síszafari tökéletes kiindulópontja lehet. A hatalmas parkolónak köszönhetően a parkolással biztosan nem lesz senkinek sem gondja. A 4 hegy közül ez a legmagasabb, mindenképp érdemes felmenni a csúcsra (2015 m), és megcsodálni az álomszerű sípályákat, valamint az Enns völgy gyönyörű panorámáját.

A sírégió központjában, Planai-on a 4,6 km hosszú FIS lesiklópályán tesztelhetik tudásukat a síelés szerelmesei, míg a freeride kedvelők a minden tudásszintnek megfelelő elemekkel felszerelt Superpark-ban tökéletesíthetik technikájukat.   

Hochwurzen-en este sem áll meg az élet! 7 km hosszú, kivilágított szánkópálya, valamint 3 km hosszú, kivilágított sípálya várja azokat, akik napközben nem fáradtak el kellőképpen. Az érvényes síbérlettel rendelkezők 20% kedvezménnyel vásárolhatják meg esti jegyüket. Itt található Stájerország legújabb attrakciója, a Funslope pálya. A Funslope gyakorlatilag az eddig ismert legjobb elemeket (mint lesiklópálya, snowpark és cross) kombinálja és egy igen kemény pályává gyúrja. A több, mint 500 m hosszú pályán összesen 10 elemet helyeztek el, melyek hosszúsága 2-5 m között van. Mindegy, hogy kicsi, nagy, kezdő vagy profi, egy biztos, aki ezt a pályát kipróbálja, felejthetetlen élménnyel gazdagodik!

Reiteralm az egyetlen olyan sírégió a környéken, ahol 2 db nagy teljesítményű, modern 8 személyes ülős felvonó gondoskodik a kényelemről. A Silver Jet ülős felvonó érdekessége, hogy már reggel 8:15-kor üzemel, míg a Preunegg Jet sílift fűtött ülésekkel rendelkezik. Népszerűsége nem lehet véletlen, hisz 11 hónapon belül 5 világkupa-futamnak ad otthont!

Gerlitzen Alpe (Karintia)

 

Pályaadatok:
Magasság: 1000 - 1911 m
Szintkülönbség: 911 m
Sípályák hossza: 40,6 km,  10,70 km   26,6 km   3,3 km + 4,3 km sífutó pálya
Liftek száma: 15,  1  7  7
Távolság Budapesttől: 570 km


Gerlitzen sírégió a varázslatos Ossiachi-tó fölött húzódik. A tó partjától egy négyfős kabinos felvonó visz fel a 60 km-es pályarendszerhez. A pályák 1000-1911 m között fekszenek, így egészen április elejéig tart a szezon. Jellemzői közé tartoznak a széles pályák és a szinte állandó napsütés. Igazi családi síterep. A snowboardosok is megtalálják itt számításaikat, hisz a funpark rendelkezik félcsővel, sáncokkal, de van kicker és railslide is. 

A 8. és 9. jelzésű Klösterle pálya teljes hosszában több mint 5 km, s a hegy északi oldalán fekszik, ezért különösen hótartó. Az 5-ös és 7-es pálya mellett épült meg Karintia első nyolcüléses felvonója, amely kényelmes bőrülésekkel van ellátva. 

"Stella Ronda" névvel van kitáblázva az a lift- és sípálya körhinta, amely 13 lesiklópályát foglal magába úgy, hogy ott mindig napsütéssel szemben lehet síelni. Délelőtt kezdés a keleti oldalon, délután folytatás a nyugati oldalon
.

Nassfeld (Karintia)

 

Pályaadatok:
Magasság: 600-2002 m
Szintkülönbség: 1402 m
Sípályák hossza: 110 km,  30 km  69 km  11 km
Liftek száma: 23,  5  9   9  
Távolság Budapesttől: 613 km 

Nassfeldet Ausztria 10 legjobb síterepe között tartják számon, mert itt minden adott, ami egy tökéletes síeléshez szükséges: bőséges mennyiségű hó és rengeteg napsütés. A síterep nagysága - 110 km! -, a változatos nehézségű sípályák, a modern sífelvonók, a tökéletes hóbiztosság és az egész szezonban kitartó, átlagosan 8 méteres friss hóréteg nagyon meggyőző. Kiváló adottságainak és teljes körű szolgáltatásainak köszönhetően a vendégek "első osztályúnak" szavazták meg Nassfeldet egész Ausztriában. A különleges kedvezmények és szolgáltatások felejthetetlenné teszik a síelést!

Nassfelden nem csak a síelés szerelmeseire gondolnak; a régióban számos szánkópálya, sífutó pálya és hótalpas túralehetőség várja a vendégeket, a Weissensee-nél (Európa legnagyobb természetes korcsolyapályáján) minden adott a tökéletes korcsolyázáshoz. De természetesen a freeride és a freestyle szerelmesei sem fognak Nassfeden unatkozni. Síelés után pedig érdemes betérni a 26 Hütte valamelyikébe, hogy megtapasztaljuk, milyen egy igazi osztrák Aprés Ski parti. 

Hintertux gleccser (Tirol)

Pályaadatok:
Magasság: 1500 - 3250 m
Szintkülönbség: 1750 m
Sípályák hossza: 59 km, 12 km   29 km  18 km
Liftek száma: 20,  6   5   9
Távolság Budapesttől: 736 km

 

HINTERTUX a Nr.1 Gleccser a világon! 3 250 m magasságával Ausztria egyetlen gleccsere, mely egész évben síelhető! Mindegy, hogy a síelés vagy a snowboardozás megszállottja vagy, baráti társasággal vagy családdal utazol, freeride vagy freestyle, a Hintertux-gleccseren biztosan megtalálod a számodra megfelelő lejtőt, ahol tökéletesen karbantartott, hóbiztos pályák,  színvonalas gasztronómiai kínálat és lélegzetelállító természeti környezet vár!


A szűzhavat kedvelők álomszerű freeride pályákon élvezhetik a szabad sízés örömét, funslope pályája is bőven tartogat kihívásokat, de itt található Ausztria legmagasabb és egyben az Alpok egyik legjobb freestyle parkja, a Betterpark Hintertux is! A parkról készült videóért katt ide: <<<KATT>>>

A hely egyik különlegessége az a "Gletscherbus" névre keresztelt funitel típusú kabinos felvonó, amely stabilsága révén még nagy szélben is gond nélkül fel tudja szállítani az utasokat a csúcsra.