kep kep

Ingyenes síoktatás

Minden 3 év feletti gyermeknek napi 2 x 2 óra ingyenes oktatást biztosítunk kezdő és haladó szinten, felnőttek opcionálisan napi 1 x 2 órában. Kivétel Gerlitzen, ahol egyes ajánlatoknál 4 napon keresztül napi 1 x 1,5 óra ingyenes kezdő oktatás biztosítunk.

Kedvező ajánlatok

Téli kikapcsolódás az egész család számára! Ingyenes oktatás, igény szerint kedvezményes sífelszerelés, családbarát helyszínek, színvonalas szállások, extra kedvezmények!

Slideshow elrejtése

Gerlitzen Alpe (Karintia)

 

Pályaadatok:
Magasság: 1000 - 1911 m
Szintkülönbség: 911 m
Sípályák hossza: 40,6 km,  10,70 km   26,6 km   3,3 km + 4,3 km sífutó pálya
Liftek száma: 15,  1  7  7
Távolság Budapesttől: 570 km


Gerlitzen sírégió a varázslatos Ossiachi-tó fölött húzódik. A tó partjától egy négyfős kabinos felvonó visz fel a 60 km-es pályarendszerhez. A pályák 1000-1911 m között fekszenek, így egészen április elejéig tart a szezon. Jellemzői közé tartoznak a széles pályák és a szinte állandó napsütés. Igazi családi síterep. A snowboardosok is megtalálják itt számításaikat, hisz a funpark rendelkezik félcsővel, sáncokkal, de van kicker és railslide is. 

A 8. és 9. jelzésű Klösterle pálya teljes hosszában több mint 5 km, s a hegy északi oldalán fekszik, ezért különösen hótartó. Az 5-ös és 7-es pálya mellett épült meg Karintia első nyolcüléses felvonója, amely kényelmes bőrülésekkel van ellátva. 

"Stella Ronda" névvel van kitáblázva az a lift- és sípálya körhinta, amely 13 lesiklópályát foglal magába úgy, hogy ott mindig napsütéssel szemben lehet síelni. Délelőtt kezdés a keleti oldalon, délután folytatás a nyugati oldalon
.

Hintertux gleccser (Tirol)

Pályaadatok:
Magasság: 1500 - 3250 m
Szintkülönbség: 1750 m
Sípályák hossza: 59 km, 12 km   29 km  18 km
Liftek száma: 20,  6   5   9
Távolság Budapesttől: 736 km

 

HINTERTUX a Nr.1 Gleccser a világon! 3 250 m magasságával Ausztria egyetlen gleccsere, mely egész évben síelhető! Mindegy, hogy a síelés vagy a snowboardozás megszállottja vagy, baráti társasággal vagy családdal utazol, freeride vagy freestyle, a Hintertux-gleccseren biztosan megtalálod a számodra megfelelő lejtőt, ahol tökéletesen karbantartott, hóbiztos pályák,  színvonalas gasztronómiai kínálat és lélegzetelállító természeti környezet vár!


A szűzhavat kedvelők álomszerű freeride pályákon élvezhetik a szabad sízés örömét, funslope pályája is bőven tartogat kihívásokat, de itt található Ausztria legmagasabb és egyben az Alpok egyik legjobb freestyle parkja, a Betterpark Hintertux is! A parkról készült videóért katt ide: <<<KATT>>>

A hely egyik különlegessége az a "Gletscherbus" névre keresztelt funitel típusú kabinos felvonó, amely stabilsága révén még nagy szélben is gond nélkül fel tudja szállítani az utasokat a csúcsra. 

Innerkrems (Karintia)

Pályaadatok:
Magasság: 1500-2200 m
Szintkülönbség: 650 m
Sípályák hossza: 36 km,  7 km  22 km  2 km
Liftek száma:
Távolság Budapesttől: 490 km 

Innerkrems síterep Karintia, Stájerország és Salzburg tartomány találkozásánál fekszik. Pályáin edzenek a világkupa versenyek legjobbjai is, és magyar vonatkozású versenyeket is szoktak itt rendezni. A karintiai Innerkrems sícentrum tökéletes téli üdülést biztosít a gyermekek és szüleik részére. Családi síközpont Budapesttől mindössze 490 km-re, melyből 420 km autópálya.

Innerkrems egy mesés síparadicsom számos kényelmi előnnyel elsősorban a gyermekes családok részére. A Schönfeld-i pályákkal egybeépült 50 km-es kompakt liftrendszereknekköszönhetően akár szállodai teraszukról is nyomon követhetik gyermekeiket, ahogyan csoportokban oktatóinkat követve napról napra fejlődnek. Azon túl, hogy a pályák 1.500-2.200 méter hóbiztos magasságban terülnek el, a környező csapadékos Nockberge masszívum is hozzájárul a100%-os síélményhez, december elejétől április derekáig. A legkisebbeket egy mozgószőnyeges kis gyerekpálya várja közvetlenül a szállodánál, a gyakorlott síelőket pedig számos szűzhavas lehetőség várja, akik pedig elfáradtak a csúszásban, a szánkópályán vagy szállodánk szabadidőközpontjában találják meg számításukat.

 

Kreischberg (Stájerország)

Pályaadatok:
Magasság: 868 - 2118 m
Szintkülönbség: 1250 m
Sípályák hossza: 40 km,   17 km  15 km  8 km
Liftek száma: 14,  3  4  7
Távolság Budapesttől: 460 km


Kreischberget akár a leg-ek hegyének is nevezhetnénk. Itt található ugyanis Stájerország leghosszabb (3,7 km) kabinos felvonója, mely két szakaszon 903 m szintkülönbséget tesz meg, és egy óra alatt 1 800 személyt képes szállítani,  illetve egy 10 személyes kabinos lift, mely 2,1 km hosszú, szállítási teljesítménye pedig akár 3.000 fő/óra, továbbá a tartomány legnagyobb területű (250 000 m2) víztározója, melyből a korszerű hóágyúkat táplálják. A működésükhöz szükséges vizet 80 km-nyi vízvezeték szállítja a 80 hóágyúhoz. A rendelkezésre álló erőforrásoknak köszönhető, hogy a sírégió 90%-a síelhető kevésbé hideg időben is. 
 
Kreischberg széles pályái kiválóan alkalmasak a carving technika gyakorlására. A pályarendszer alsó szakaszát, mely egy hosszú fekete pálya, csak haladóknak ajánljuk. Kevésbé gyakorlottak inkább válasszák a biztonságos kabinos liftet a völgybe való közlekedéshez. A kicsiknek számos attrakcióval (snow tubing, dinópark, trambulin) igyekeznek színesebbé tenni a síelést. Természetesen a snowboardosokra is gondoltak: snowpark ugratókkal, a kreischbergi sípályák alján található Európa legnagyobb természetes félcsöve, ami a snowboard világbajnokság helyszíne is egyben. Egyszóval, Kreischbergen mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb lejtőt, nem véletlenül oly népszerű a magyarok körében.

Lachtal (Stájerország)

 

Pályaadatok:
Magasság: 1600 - 2222 m
Szintkülönbség: 622 m
Sípályák hossza: 35 km,  7 km   16 km   2 km + 10 km kijelölt erdei sípálya
Liftek száma: 8,  2  6
Távolság Budapesttől: 440 km

A Murtal völgyben található Lachtal sírégió a maga 1600-2200 m-es magasságával a Keleti-Alpok egyik leghóbiztosabb pályarendszere. Aggodalomra akkor sincs ok, ha természetes hóból épp nincs túl sok a hegyen, hisz 107 millió literes víztározójának, valamint korszerű hóágyúrendszerének köszönhetően biztosan nem lesz gond a sípályák minőségével. A lesiklópályák többsége piros szintű, de számos lejtőjén freeride-olásra is lehetőség van. Összesen 8 sílift közül választhatnak az ide látogatók, ebből a hatüléses felvonók egyike (Schönberg-Schaukel) buborékos, a másikat (Lachtal 6-er Bahn) pedig ülésfűtéssel szerelték fel.

Lachtalban a legkisebbekre is gondoltak, számos gyermekbarát szolgáltatást kínálnak az apróságoknak: varázsszőnyeg, kötéllift, mini-szlalompálya, színes figurák, hullámpálya, kincskeresés, gyerektaxi. Itt minden adott, hogy a gyermek levezesse napközben a felesleges energiáit. Mivel Magyarországról könnyen megközelíthető, a fanatikusoknak érdemes az érkezés-, valamint a haza utazás napjára is bérletet váltani. A sífelvonók központja, az 1600 m magasan található Schönberg-Lachtal hegyi falucska, ahol az általunk kínált szálláshelyek többsége is található.